søndag den 23. november 2014

Nøgleringsdukker

Det går lidt sløvt med selv at få lavet de store kreative projekter, men så er det godt at jeg kan få mine skønne elever til det. Her har fantasien og opfindsomheden været i højsædet og flotte er de blevet.

Jeg lover jer at der ikke var en eneste elev, der længere syntes at håndarbejde var uinteressant og kedeligt. Alle havde stolthed malet over hele hovedet, og kunne ikke vente med at vise deres forældre hvad de havde lavet. Det er bare det bedste!


Ved denne opgave kan alle være med. Opgaven kræver få materialer, iderigdom og fingersnilde. Derudover er en limpistol også uundværligt, når det driller.

Du skal bruge: En flamingokugle, en nøglering, to lange piberensere, en masse garnrester, øjne og stofrester, bånd, knapper og lign.

Lav hul i gennem hovedet på kuglen og før den foldede piberenser igennem, så midten (der hvor piberenseren er foldet) stikker op af hovedet og sæt en nøglering i.
Nu har du en nøglering i toppen af kuglen og resten af piberenseren hænger nedenunder. Her foldes den anden piperenser rundt om, så den udgør armene. Kroppen drejes et par gange og spredes til ben.

Nu skal der foldes garn om hovedet - brug en klat lim til at sætte garnet fast. Fold også hele kroppen til med garn. Brug gerne to forskellige farver. Her skal bruges tålmodighed og fingersnilde. Det kan være en udfordring for eleverne, indtil de lige har fået fornemmelsen for garnet. Nogle skal starte forfra, men det tager de ikke skade af :-)

Nu skal detaljerne laves. Tøj, øjne skal sættes på, mund, hår og alt der kan få dem til at ligne lige det de ønsker.

Jeg har lavet disse figurer med 5 klasser, og alle har været lige begejstret for arbejdet, såå...
God arbejdslyst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails