tirsdag den 11. september 2012

Eksperimenterende broderi


Jeg har siddet og leget med broderitråd, nål og et billed af mig kopieret over på et a3 tegnepapir (kraftigt papir). Det er blevet til disse to eksperimenterende billeder.

Mine elever i håndarbejde skal til at arbejde med broderi, og ud over korssting, skal de gennem eksperimenternede broderi opnå en fornemmelse for nål og tråd. Mit mål er helt klart, og så er det bare at få mål og process til at udmunde i noget brugbart, æstetisk og færdigt produkt. Her kan intet gå galt, dvs. eleverne kan ikke lave noget "forkert", og min erfaring er, at det er med til at motivere dem til at fortsætte. Om det er kønt eller ej - det må I selv vurdere! 
Jeg synes, at opgaven er skøn, og glæder mig til at lave den med eleverne. 

5 kommentarer:

 1. Det er vildt flot. Spændende, hvad eleverne får ud af det. Er kraftigt papir virkelig holdbart nok?

  SvarSlet
 2. skæg ide med det eksperimenterende ..
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Super god ide. Den stjæler jeg helt klar til håndarbejdsundervisningen. Måske i et samarbejde med billedkunst, hvor de tager billeder og arbejder med billedmanipulation. Tak for ideen :-)

  SvarSlet
 4. Kønt er vel ikke ordet. Det er snarere kreativt og genialt, og tror jeg, en rigtig god øvelse.
  Det er noget andet end den lysgrønne, ternede sypose med broderier, som jeg lavede i håndarbejde i sin tid. En pose, som desværre er blevet væk.

  SvarSlet
 5. Hej Anne Dorte - dejligt at du kan bruge ideen. Fru Olsen - enig ikke kønt men anderledes, eksperimenterende og kreativt.
  Det bliver spændende at se hvad klassen får ud af opgaven. Jeg skal nok vise de færdige resultater.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails