søndag den 30. januar 2011

DIY patchwork

Jeg har lavet en lille DIY med patchwork, til dem som ikke har prøvet det før.

1: Man kan købe fortrykt patchworkpapir. Så er man sikker på at de bliver i rigtig størrelse. Ellers kan man klippe, ud fra en skabelon.
2: Klip dit stof, ca. en centimeter større end sekskanten. (El. andre former).
3. Jeg har købt denne fantastiske pen, som kan lime stoffet fast i et snuptag. Så slipper man for at ri stoffet på pappet først.
4: Brug pennen som en
limstift rundt i kanten af pappet.

5: Lim alle siderne fast på sekskanten. Sørg for at stoffet er stramt.
6: (forsiden)
7: Lav en lille nål klar, med tråd + knude.
8: Fold sekskanterne sammen ret mod ret, så siden hvor der skal sys, ligger overfor hinanden.9: Start helt ude i hjørnet. Sy gerne to gange her.
10: sy nu kanten hen. Du skal sy helt oppe i toppen af kanten, så du kun syer i stoffet og ikke pappet.
(Der skal ca. sys 10 sting pr. cm).
11:  Bagsiden med den færdigsyet kant.
12: Forsiden af de sammensyet sekskanter.13: Tag nu pappet væk fra sekskanten. (Det tages først af, når der er syet på alle de sider man ønsker). Limen er let at løsne og du kan genbruge sekskanterne, mange gange pga. de ikke er gennemsyet.
14: Sådan ser det næsten færdige resultat ud!

Rigtig god fornøjelse. Det er tidskrævende, og så er samtidig godt terapi...

13 kommentarer:

 1. Hold da op den er smart den der pen!! Hvor har du fået fingrene i den?

  SvarSlet
 2. Hvilket sammentræf... jeg sad netop i denne weekend og tænkte, at jeg ville finde en DIY på patchwork, og prøve at lave et lille forsøgstæppe til ungernes build a bears... og her, som jeg gennemlæser de blogs jeg følger, leverer du lige en super billedeserie... takker!

  SvarSlet
 3. Sikke en fin DIY, det må jeg snart prøve!
  Vil gerne gemme alle de fine DIYér som jeg gerne vil vende tilbage til, på min blog, under en DIYside. Vil det være OK jeg gemmer den der som et link til din side?

  SvarSlet
 4. Hej Trine, Maja og Christina. Dejlig at I har fundet noget I kan bruge. Trine jeg har fundet pennen på kreativ messe i Fredericia. Det kan du jo ikke bruge itl noget, men der ligger et link til pennen, under det første patchworkindlæg har på siden. Maja, heldig kan man være. Christina du er meget velkommen til at linke til mig, det vil jeg blive glad for.
  God aften. AD

  SvarSlet
 5. åh du er en rosenknupp! Nå gleder jeg meg til mitt første patchwork-prosjekt! Jeg vil gjerne også linke om det går fint? Tusen takk igjen :)

  SvarSlet
 6. Jeg har straks bestilt sådan en pen, den er da genial. Hvis det er ok med dig vil jeg også meget gerne tilføje denne DIY til min liste over DIY på nettet :)
  tak for tippet med pennen :)

  Kh Sara

  SvarSlet
 7. Uha så kom den første fine DIY i mit lille DIYbibliotek, 1000 tak for det;)

  SvarSlet
 8. Meget fint - det er da noget af et gennembrud med den pen. Jeg husker stadig, da jeg syede barnevognstæppe og riede alle delene :)
  Jeg tillader mig at tilføje, at man ikke skal tage pappet af, før der er syet på alle sider af sekskanten (eller en anden figur)
  Klem Louise

  SvarSlet
 9. Den pen er fantastisk. I må meget gerne linke til mit DIY.
  God dag
  Miss AD

  SvarSlet
 10. Fantastisk pen, og du har vært god til å bruke bilder og tekst når du skal forklare! Toppers!

  SvarSlet
 11. sikken fin DIY og super smart med den pen .... tænkte om du måske har DIY på en bold af sekskanter der er lige så pædagogisk ... da jeg tit går tabt når der kun er tekst ... og du jo laver dem så smart med gode billeder

  SvarSlet
 12. Hej Rebekka
  Det vil jeg gerne lave. Har lige et par andre projekter først, men følg med og pludselig er den her.
  AD

  SvarSlet
 13. Jeg har længe haft lyst til at gå i gang med at forsøge mig med dette, men har ikke rigtigt kunnet finde en god vejledning til hvordan man gør så jeg blev vildt glad da jeg så din DIY. Jeg har masser af stofrester liggende så nu ved jeg hvad mit næste projekt skal være

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails