onsdag den 9. november 2011

Hurtig hækling


NØGLERINGE
Jeg har hygget lidt med at lave nøgleringe. Et stykke traktorslage har fået en neon hæklet kant om sig og så et par øjne til at fuldende med.
Mine elever i håndarbejde, er også begyndt med disse. De skal lære at hækle. Det er meget lettere for dem, at have noget at hækle i, og så er det MEGET overskueligt. Dvs. hurtig succes, uden de når at gå kolde. Derefter kan man avancere opgaven.

14 kommentarer:

 1. Nu vil jeg bestemt ikke ødelægge din glæde ved at anvende gummislange. Men jeg bliver altid så bekymret på børnenes vegne, når jeg hører om brugen. Kunne du ikke være sød, at læse følgende:

  http://elfepigen.blogspot.com/2011/10/hvis-jeg-nu-siger.html#comments

  Jeg føler mig ret overbevist om, at det ikke er sundt.

  SvarSlet
 2. Smart! Den ide kunne jeg altså godt stjæle... Jeg skal snart finde på et undervisningsforløb hvor hækling og strikning indgår...

  SvarSlet
 3. ej hvor er de bare fine ! den idé kunne jeg godt finde på at adoptere til julegaverne :) så linker jeg selvfølgelig.. hihi

  Katrine

  katrinestampe.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Hej Fru Olsen. Jeg har læst dit link. I den lille mængde jeg bruger gummi i uv., mener jeg ikke at det kan have en sundhedsskadelig virkning. Hvis det kan bekymre, så mener jeg at der er meget andet vi skal bekymre os om. Jeg vælger i stedet for at opføre mig (mener jeg selv) ansvarlig og se alle de positive ting i vores hverdag. Jeg har ikke tid til småting...
  Fedt at I andre kan lide dem :-)

  SvarSlet
 5. Hej Anne Dorthe..

  De er altså sjove... Go´idé...

  Et hurtigt spørgsmål... Jeg har klippet og skal til at sy mine tasker m.m. i kort... Har du en nem måde at sy båndet på taske... for den er da ikke så lige til at få gennem maskinen... Har syet en.. Husker du ikke at det var med gråden i halsen, og nu kaster jeg mig ud i det igen..

  Jeg er ikke for smart..
  Lone

  SvarSlet
 6. Sikke en sød ide..og ja super godt til håndarbejde og seje store tøser:O)

  SvarSlet
 7. Hej Lone. Hi hi... ja, det er ikke lige til, med de landkort. Jeg har desværre ingen smarte tips og fif. Hold ud! resultatet bliver superfedt.
  Ideen har været et stort hit i min håndarbejdsklasse. De første som "fangede" hæklingen og blev færdige, var faktiske drenge!
  God aften AD

  SvarSlet
 8. De er så fine! Virkelig en god idé.
  Både som projekt men også for at lære at hækle!
  Kreakram til dig.

  SvarSlet
 9. Hej Anne Dorte.

  Øv, så blev jeg misforstået - jeg, som ellers også har en positiv tilgang til tingene. Jeg kan godt lide dem og jeg kan godt lide idéen. Og netop idéen om genbrug tiltaler mig meget. Også dét at hækle om noget.

  Blot mener jeg, at børn er så sårbare overfor fremmede stoffer - de har et helt liv foran sig. Og vi voksne har ansvaret. Det er netop berøringen med slangen mod huden, som volder bekymring. Netop en nøglering er ofte i hænderne. Måske er det ikke så meget, nej, men for mig, skal enhver tvivl komme barnet til gode. Jeg kunne godt finde på at bruge cykel- eller traktorslange til diverse projekter, men ikke til børn, og slet ikke produkter, som ofte kommer i berøring med huden.

  Og ja, det er rigtigt, at så er der så meget andet man kan bekymre sig om - også dét der er værre. Min pointe er, at hvis man véd det, hvorfor så lukke øjnene og udsætte børnene for det, uanset, hvor lille påvirkningen er? Mange bække små... og hvis vi allesammen gør noget på de områder, hvor vi nu kan, så hjælper det måske en lille smule. Det er ansvarlighed i mine øjne, og også en positiv måde at se tingene på.

  Det er min holdning om brugen af gummi - projektet og idéen synes jeg som sagt er super.

  SvarSlet
 10. Hej Fru Olsen. Jeg forstod godt hvor din bekymring ligger, og det har jeg respekt for. Tak for dine tanker, dem erkender jeg fuldt ud for at have ydret. Dejligt med folk som siger deres mening, til trods for at vi kan være uenige. Ingen sure miner herfra.
  God weekend til dig.
  AD

  SvarSlet
 11. Også god weekend til dig, Anne Dorthe.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails