søndag den 24. juli 2011

Hyggelig hækling eller helvede?

Jeg har hæklet grannysquares og er vild med resultatet, men....
Det virker umiddelbart uoverskueligt med alle de tråde som hæftes. Til det skal siges, at jeg har hæklet med dobbelt bomuldsgarn, så derfor de flere tråde.
Kender I det? At skulle hæfte ende, kan næsten tage glæden fra arbejdet og sørger for at man aldrig bliver færdig...

9 kommentarer:

 1. Et tip (som kommer lidt for sent): De gange jeg har hæklet granny squares har jeg ved farveskift hæklet rundt om enden på den gamle tråd, altså ved at hækle maskerne omkring enden på tråden samtidig med, at jeg hækler omkring fx luftmasker, fastmasker osv... På den måde bliver der automatisk hæftet. Man skal så bare hæfte den sidste tråd i firkanten og så naturligvis de tråde, der kommer ved sammensyning/-hækling. Gav det mening?

  SvarSlet
 2. Jeg kan tilslutte mig Lises tip - jeg hækler (og strikker) altid over enderne, når jeg skifter garn. Der bliver meget få ender tilbage, som skal hæftes.

  (Vivian Høxbroe (viv.dk) har en rigtig god vejledning til strikkehæftning).

  SvarSlet
 3. Har du hæklet sammen med fastmasker? Jeg har selv taget tilløb til et tæppe i lang tid, og vægret mig, fordi jeg tænker at sammenhæklingen ville blive uoverskuelig. Men nu er jeg gået i gang (har hæklet 4 firkanter, og mangler garn!). Jeg tænker at hækle sammen med fastmasker, men har set andre metoder, som måske kunne være gode.

  SvarSlet
 4. Kender det godt, men synes ikke det er så galt. Små skridt :)

  SvarSlet
 5. Jeg hader også at hæfte, men er begyndt at gøre det med det samme, det tager ikke lang tid, og det er bare skønt ikke at skulle igang med bagefter, bunkerne ser også bare bedre ud på den måde!

  SvarSlet
 6. Lækkert tæppe i øvrigt :)

  SvarSlet
 7. Kender det alt for godt. Jeg har lige strikket en stribet vest, hvor hæftningen af de ialt 180 ender (ja jeg talte) tog en hel dag på en Autobahn i tyskland.
  Låner rådene om hæfte-hækling og og hæfte-strikning. Dem kan jeg også godt bruge.

  SvarSlet
 8. Der er en god vejledning her http://attic24.typepad.com/weblog/joining-asyougo-sqaures.html

  Hun har to forskellige måder du kan samle dit tæppe.

  God arbejdslyst Rikke

  SvarSlet
 9. Hvor er jeg glad for at finde ud af, at jeg ikke er den eneste der har det sådan med hæftning - jeg HADER det og har nærmest prøvet alskens snyd og genveje,- ikke altid med det bedste resultat = huller i blusen eller lign :'(
  Så nu har jeg dog lært at gøre det ordentligt, men lidt for ofte får ting lov til at ligge, fordi jeg ærlig talt ikke gider al det hæftning.

  Så TAK for tips ♥ - de skal klart undersøges og afprøves ☺

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails