onsdag den 17. november 2010

Lidt godt

Jeg har bagt rugstænger. Det lyder rimeligt tørt og kedeligt, men de er faktisk ret lækre og gode som hapser sådan midt på dagen. Samtidig er de nemme at lave.
Drengene elsker dem...
Opskrift:
2 dl rugmel, 2 dl vand, 300 g hvedemel, 1 spsk. salt, 1 spsk. sukker og 50 g smør.

Rør rugmel og vand sammen, lad det trække 1 time.
Bland hvedemel, osalt og sukker i en skål, og smuldr smørret heri med en kniv (brug evt. flydende stegemagarine). Rør rugmassen i, og saml hurtigt dejen. Lad den hvile koldt 1 time. Rul dejen tyndt ud, og snit smalle stænger, der prikkes med en gaffel og bages ved 200 grader i 20 minutter.

Energi pr. stk: 478 kj/114 kcal
Fedt: 23 pct. Protein: 8 pct. Kulhydrat 69 pct.

2 kommentarer:

  1. God ide med en sund og mættende snack.

    SvarSlet
  2. Mine stænger ligger nu klar til ovnen ;-)
    Tak for en god ide, Anne Dorthe

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails